Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till honom, han jag ska älska en dag. Vem det nu är.


Vad är en man?

Vad är en man?
Ska du vara
stark jämt
eller inte gråta
som om tårar
inte kunde
ge styrka
när det blåser
Ska du
vara onåbar
som om inte
närhet
kräver två
och om du ska
vara hård och kall
hur ska vi då
kunna gosa
ihop oss?
Du får så gärna
vara liten
emellanåt
när du behöver
och du får vara
sådär mjuk
som människan är
Jag kan värma
dina frusna händer
med mina höfter
Dina tår
kan få krypa in
under min filt
Tillsammans
blir vi starka
du behöver inte
bära allt
Tillsammans
blir vi dem
vi är menade
att vara
Vad är en man?
Den han blir
med sin kvinna

































Fri vers av Tea Alex
Läst 265 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2009-02-12 22:40



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Jaa! En sån mysig mjuk man vill jag bli!
2009-11-08

    FinnRaggarn
Hold you in his arms, yeah

you can feel his disease.

Come together right now over me.
2009-03-03

  aol
gud så sann fin poesi
2009-02-15

  Fredrik Stillesjö
Hej Lindy!

De två sista raderna fastnar jag speciellt i. Alltigenom läsvärd dikt. Hälsar Fredrik
2009-02-13

  Larz Gustafsson VIP
Bland det finaste och mest ömsinta, varma och mjuka som du någonsin skrivit!
2009-02-13

  Eva Enjebo/Drugge VIP
Gud en sån vacker
underbar dikt om
det sårbara och kärleksfulla
Den gick rakt in i hjärtat
2009-02-13

  Måna N. Berger
Ja, vad är en man? Humor, värme, fantasi, ärlighet och modet att våga visa sig svag, våga visa känslor, våga stå för vad han är, det är egenskaper jag vill se hos en man - och hos en kvinna.
Det är mer som förenar oss än som skiljer.
Men den lilla skillnaden är rolig!
2009-02-12
  > Nästa text
< Föregående

Tea Alex