Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om man hjämför saker med varandra kan det bli rätt konstigt ibland.


Relativitetsteorin

Det mesta är relativt, har jag märkt.
Hur jag mår är beroende på hur jag kände mig igår och om jag känner mig äldre när jag fyller 30 är självklart beroende på hur jag kände mig när jag hade födelsedag sist!

Tiden är relativ, "det var bättre förr" säger de som har slutat att leva, och kapslat in sig i kokongen för att invänta träfracken. Men om det var bättre förr, beror ju på ifall det är bättre idag och i så fall i jämförelse med vad!

Jessica Simpson är en av de relativa som har fått "panik efter vikt attacken" (har någon kastat hantlar efter henne!). Nej hon är inte fet, utropar hon! Fetma är nog det sista jag har tänkt på när jag har sett hon Simpson, men allt är självklart beroende på hur man ser det och var man tittar.

Fetma är relativt, i det som kallas för U-länder kämpar människor för att få mat nog så att de kan fortsätta att leva och dessutom leva ett liv som innebär att de mår bra. Här hos oss där det kallas för I-land. Där kämpar människor för att se så sjuka ut som möjligt, bli undernärda och ha så dålig motståndskraft mot sjukdomar att minsta förkylning kräver respiratorvård.
Här kämpar tjejer för att få vara klädhängare åt en perverterad modeindustri, som inte kan uppskatta kvinnlig fägring.
Fast jag antar att om inte klädhängarna var så bleka och såg så sjukliga ut, skulle inte kosmetikaindustrin sälja hälften så bra som de gör.

Färg är relativ.
Den som är mörk vill bli vit och tvärt om. Den mörkhårige/-a blir oftast ljushårig med tiden, men då kallas det ålderstecken och skall bekämpas. Med hjälp av kosmetikaindustrin förstås. Så vem tjänar på detta elände?

Ja, tjejen som får jobbet som klädhängare, får pengar men förlorar sin kvinnliga skönhet. Och Den mörkhåriga/-e vinner en chimär av evig ungdom, emedans de förlorar självkänslan och stoltheten över att de är som de är. Och till sist märker de att det mörka håret inte alls var ungdom utan bara en lögn, som har kostat massor med kronor att upprätthålla. Och då inträffar verkligt relativ sorg.

Men jag då, och ni som inte färgar något, inte tar bort karaktärslinjer med nervgift, inte skjuter Collagen i läpparna för att likna en boxare som har fått för mycket stryk. Jag som vet att eventuella grå hårstrån är en naturlig del av utvecklingen.
Vad är jag?

Antagligen relativ, men till vad?




Övriga genrer (Essä/Recension) av Queen Bitch
Läst 265 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-02-21 00:10



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Är relativitetsteorin relativ?
Och dessutom är den ju bara en teori, precis som evolutionsteorin.
2009-02-21
  > Nästa text
< Föregående

Queen Bitch