Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Justerade repriser bla a av fem "litterimlickar"


Ännu ett nedslag i limerickarkivet!

 

En sportfiskare från Skanör
sa till tjejen: jag vet hur man gör
för att få en gräbba
att sluta att bjäbba:
Jag doppar mitt metspö i smör!

o

På en bar i Paris satt Per Gynt
bra på lyran och spelade synth!
I en stormönstrad påse
bar han med sig Mor Åse
som han slagit ihjäl, helt försynt.

o

I dockhemmet satt stackars Nora
och lipa' och snyfta' och snora'
"Det är bara patrask
som kallar mig fnask!
Mina vänner får kalla mig ....!

o

Prins Hamlet satt i Helsingör
och tyckte Ofelia var skör.
Sa: ur led är väl tiden
när jag, för att få i den
tvingas säga: "Förlåt att jag stör!"

o

Konung Richard sa: Det är nog bäst
att jag byter mitt land mot en häst
det finns inte en slida
som tror jag kan rida
Så nu far jag min väg, i protest!

o

Legendernas don Corleone
var Siciliens verklige fåne!
Låg med grisar och svin
med ett tillfredsställt grin
allt under Italiens måne.




Fri vers av © anakreon VIP
Läst 160 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-02-27 14:01

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  DanSan
*****************************

Underbart Carl-Erik . . . vill dock ha en
betoning på synt med ett h . . .


Men de är så skönt skrivna med hjärtat
på rätta stället vännen

*APPLÅDER*

Är det vinter ute på skären???

*****************************
2009-02-27
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP