Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
MAn letar och finner. Men blir inte nöjd likt förbannat. Känner ni igen er?


Lycksökande

Jag söker och hittar.
Men aldrig det jag sökte.

Det är som att man springer runt i cirklar.
Ju större cirkeln blir desto mer börjar man tvivla
på att det man söker inte finns.

Eller är det bara du som söker på fel platser?
Har du kanske hela tiden sökt efter någonting
du trodde du ville ha men som inte längre behagar dig?

Ni vet när man letar efter den fullständiga lyckan i livet.
Det man drömmt om så starkt.
Nästan så att man kan känna doften av framgång.
Så när man väl funnit lyckan man sökte
glömde man bort att man nog redan var lycklig.

Och när det till sist går upp ett ljus för än och man inser det
så känns allt så menlöst.
Lyckan du hade försvann.
Lyckan du sökte var inte den lyckan du tänkte dig.




Övriga genrer av chippsi
Läst 223 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-03-09 09:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

chippsi
chippsi