Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

tidig promenad

har du gått med ditt lilla barn
när det försöker lära sig gå

låtit de små händerna gripa tag
runt dina fingrar

du lutar dig ner och ser
hur
små nakna fötter sparkas fram av krumma ben
nedanför den runda mjuka magen

ibland spretar tårna
gräset sticks

hjässan luden
pannans välvning neråt
ser du
och en nästipp som sticker ut

det andas snabbt

så lunkar du stilla med
får nästan ont i rygg

men till sist vänds ansiktet mot dig
ögonen ser

händer sträcks upp

ta mig!

över
är
promenaden




Fri vers av Ingmar Hård VIP
Läst 169 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-03-13 18:16



Bookmark and Share


  Berit Robin Lagerholm VIP
Så fint tecknat om minnernas kavalkad med de små.
Tycker mycket om dina små fina barnbetraktelser.
En njutning att läsa och sätter igång minne och känslor.
Mycket fina.
2009-03-13

    eva m h
Underbar!
2009-03-13
  > Nästa text
< Föregående

Ingmar Hård
Ingmar Hård VIP