Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ytringsfrihet

Ja, Jorda den er flat
Men mumlet for seg selv
Den er nå rund allikevel

Å være fri
Som fuglen under himmel
På vinger stekkede fra jegers
svarte skur
Den frihet har
hvert fjerkledd nebb
der inne i de mørke bur!

Om du kun formede det rundt
Ikke bruste med din fjær
Tok sats fra samme vaggel
Glemmer alt om himmelen
og haggel
Svevet rundt på vinger
som vi låner deg
Om du kun var som meg!

En fjær kan bli de høner fem
Ett ord kan vokse til en mektig flod
Vi holder varsomt litt igjen
Som hun der lokker får og jeter
At hun gir død mann med salpeter?

Å rope ut at jorda den er rund
Du legger løgn og vrede i hver munn
Se helheten, se nytten, kom opp av pytten!

Vi slår en ring rundt våres hønsegård
Vi verner om de frie kvekk og kvakk
Å skulle han med fløteskvetten komme nær
som avslår tilbudet om lånte fjær
Vi bytter ut de svarte skur
og griper til gevær!




Fri vers av Øivind Armand Halvorsen
Läst 338 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-03-15 10:14



Bookmark and Share


  peter markurth
denna var oerhört stilfull, fint språk..
2009-03-19

  Berit Robin Lagerholm VIP
Oerhört fin dikt med andäktig ton.
Mycket fin rytm
2009-03-19

  Ewa-Britt Nilson VIP
Goda ord de
bästa för en
själv och för
sin nästa!
2009-03-15

    sunnanvind
håller med föregående talare... bra skrivet!
2009-03-15

  Eva Langrath VIP
Tycker mycket om din text även om jag inte förstår alla ord, men den andas önskan om storsinthet och att vi inte skall döma varandra.

Eva
2009-03-15
  > Nästa text
< Föregående

Øivind Armand Halvorsen
Øivind Armand Halvorsen