Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skriven i en sittning. Inspirerad av Ebba Gröns "Vad skall du bli?" och Nationalteaterns "Plast's sång" Skulle kunna funka som punksång, tror jag... men från början tänkt som dikt


Vad ska du bli när du blir stor?

Vad ska du bli när du blir stor?
Ska du bli som far och mor?
Har du tänkt på var du ska leva?
Vilken mat ska du i munnen sleva?
Hur mycket pengar ska du ha?
Tror du att du kommer tjäna bra?

Jag skiter fan i hur mycket kosing
det krävs för att charma Rosing
jag tänker fanimej bli något stort
något på riktigt, inte nåt fort
jag tänker bli någon, inte nån rik
jag kan koka soppa på en spik
bara näven hålls knuten, och inte i fickan
skiter jag ifall jag har den vackraste flickan
dyraste bilen och största villan
finaste kostymen och mest stajlade frillan
jag tänker inte hålla käften alls
jag njuter när chefen skriker "vafalls!"
jag tänker inte kräva mera betalt
jag tänker kräva något mera centralt
jag tänker kräva arbetarmakt
jag tänker kräva att allt guld och all prakt
slängs ner i någon djup jävla grop
ja, jag menar alltihop
jag tänker fanimej bli något
det är inte något smått
inte som att bli Ericssons VD
inte som att uppfinna CD
inte nåt där man tjäna massa kosing
inte något där man dejtar Rosing
jag ska fortsätta vara revolutionär
fastän jag inte är proletär

Men hu ska det gå med din karriär?
Du vill väl ändå inte bli en proletär?

Det skiter jag förhelvete i!
jag har inte samma ideal som ni!
i facket tänker jag kämpa som fan!
Jag tänker kämpa hela dan!
så fort jag får ett jobb är det facket som gäller
det är då skiten smäller
krossa borgarstaten ska jag då
för jag tänker aldrig vara gul och blå
bränn alla flaggor, alla banér
sen kan karriären få fara ner
det gör mig inget alls, sånt trams
det är bara ett jäkla flams
det är till för att trycka ner dig
du som läser har säker pissat ner dig




Fri vers av Che Buzaglo
Läst 322 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-03-18 16:30



Bookmark and Share


    Pappersflygning
Imponerad. Kan inte du bli rappare David? Alla dina rimmande texter vore så sjukt coola med musik till.
2009-03-18
  > Nästa text
< Föregående

Che Buzaglo
Che Buzaglo