Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


HALVVÄGS UNGEFÄR

ska jag stanna upp och tänka efter?

eller blir det bara värre då?

ska jag bara låta dessa dagar

komma på en blixtvisit och gå?

det kan kännas tufft att reflektera

en tillbakablick kan kännas svår

ändå kan det hela fascinera

när man levt i fyrtioåtta år

alla dessa tunnlar och passager

alla dessa stigar jag har gått

varav  tjugoett år med mustascher

nitton år med hustrun som jag fått

tänker inte skriva memoarer

jag har ingen lust och ingen ro

dikterna jag skriver får bli svaret

får förmedla det som blev min tro

halva jordevandringen är över

halva sträckan har tillryggalagts

vetskapen om vad jag mest behöver

gör att jag förstår när det är dags

 

LARZ GUSTAFSSON   090325




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 260 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-03-25 13:37



Bookmark and Share


  Marlboroman/Hg VIP
Du skriver allvar med ett snett leende. Gillar det.
2009-03-25

  Elaine.S VIP
Ja ska man tänka efter eller låta dagarna som gått vila ifred...det kan nog känns lite olika det där...men ibland är det nog bra att tänka efter!!en liten stund i alla fall.
2009-03-25

  mare VIP
Livet hastigt försvinner, aldrig det kommer igen........men tur är att annat väntar ovan där ......
2009-03-25

  Måna N. Berger
Årtal är som milstolpar, man stannar upp, ser tillbaka, tänker över.
Men sedan fortsätter man gå. Förändringen sker gradvis, milstolparna gör inget.
2009-03-25
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP