Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag drömde att en kille i min klass skrivit denna dikt! Fast den är inte som den var i drömmen, jag hade glömt det mesta när jag vaknade. Den i drömmen var mkt bättre. Om jag kunde skriva sådär i vaket tillstånd... då...!


Från en cyniker (återgiven ur en dröm)

Här nere finns
en tom mörk jord
och inget mer än materialism
Vi föddes alla som objekt
och om man värmer sig
vid någons själ
betyder det inte mer
än att man överlever
på placebo

Men inte du
Med dina konstnärsögon
Gröna ögon
De som strålar
entusiasm och paradox
för oss som aldrig skrattat
för att vi var glada

Men vi är där vi varit
Och när de frågar mig
om stormarna finns
skakar jag på huvudet
(men saktare än förut)
och blåser bort




Fri vers av Evelina Rosenqvist
Läst 862 gånger
Publicerad 2005-09-12 23:39



Bookmark and Share


  MaFilda
oj...det känns som det finns något djupare i den här på något sätt. Blir lite rädd.
2005-09-22

    pepsitjej
Vad fin dikt :)
2005-09-16
  > Nästa text
< Föregående

Evelina Rosenqvist
Evelina Rosenqvist