Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Allt är inte all tid skit



"Smuts" är inte hela tiden skit
bara något som blev tokigt placerat
man spiller och vips kom fläcken dit
borttagandet kan bli rätt avancerat

för den goda nybryggda kaffetåren
smakade inte alls fy skam den
innan du hällde ut den på låren
inte blev kaffet "smuts" förrän sen

rödvinet du haft i ditt glas
vars smakfullhet du njöt
platsen på duken blev helt knas
och det god blev smuts så blöt

för allting på sammanhanget beror
vi påverkar själva till största del
och när vi kallar allting skit, jag tror
att det endast är frågan om placeringsfel




Fri vers av Maria Malm
Läst 317 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2009-04-01 07:17



Bookmark and Share


  Annette Andersson
Tack för en underbar läsning som slutade med ett stort leende! Så väl beskrivet av livet självt!
2009-04-22

    Bodil Sandberg
När jag läser det här underbara..kommer jag att tänka på hon Marina "nånting" som skriver små kluriga gåtor i..Hemmets Journal..i korsorden..hon är så himla duktig..och finurlig..precis som du

helt suveränt!!!
2009-04-01

  * Ammi *
ja så är det nog ..
klurig rolig text om hur det kan vara
2009-04-01

  Carola Zettergren
Attans finurligt skaldat av dig!!!Applåder!!!
2009-04-01

  Mads Olssen
Jag tror jag förstår vad du syftar på.
Fantastiskt.
2009-04-01

  Madjori
Najs, kulig och lite klurig..
2009-04-01

  En strimma av guld
Kul omvänd tanke. Gillar denna dikt mycket.
2009-04-01

  anits VIP
Finurligt och tänkvärt skrivit
2009-04-01

  Larz Gustafsson VIP
Tänkvärt.
Mina åsikter blev nyligen kallade "pladder" i en insändarspalt.
2009-04-01

  Rosmarin
*ler* den där var bra! Klurig, tänkvärd, och fina rim och bra slukläm.

Kommer mig att tänka på nåt jag såg på en utställning nyligen, där konstnären kommenterade sitt konstverk bl a med att "fläckar är tecken på närvaro". Bra va! (å andra sidan kan ju tvättat och nystruket också vara tecken på närvaro...balans behövs i allt...)
2009-04-01

  Ewa-Britt Nilson VIP
Ja så kan det
vara och bli
en droppe ren
kan bli vad som
helst sen...
Finurligt skrivet!
2009-04-01
  > Nästa text
< Föregående

Maria Malm