Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
den suspekta, av peter markurth, inspirerade till denna min kritiska text


Kritik på en text (192)





poesi kan förstås läsas och uppfattas
rent bokstavligt av läsaren

men oftast tror jag poesi
är som bäst när en presumtiv läsare
känner något vid läsandet

ungefär som vid betraktandet av tavlor
då känslor likt på ett pärlband
uppträder i olika färger och nyanser

tänder som små minnets lyktor
i personens inre och skapar bilder

utöver de som verkar mest uppenbara
vid iakttagande
av högst personlig tystnad o upplevelse

därför ger jag denna text
trenne blåklockor




Övriga genrer av lodjuret/seglare VIP
Läst 234 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-04-01 17:27



Bookmark and Share


  Bjarne Nordbö
En mycket bra text.
2009-04-03
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP