Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Blott Blå

Du
lilla blå i tuvorna
av vissnat fjolårsgräs

Jag föll du höll ett uppfläkt bröst
mitt ögonblick med bruten röst

En sälta i de droppar
som fuktar lätt din rot
trött famlande av händer
blå kronblad tog emot

De torra lövens krusning
mot bitar av en själ
allt reder sig att skydda
mot det som ej vill väl

Du lilla blå som himmel
mjuk frihet mot min hud
där handlöst kast blev fallet
helt utan minsta ljud

2009-04-05




Fri vers av Lena Renman
Läst 1070 gånger och applåderad av 16 personer
Utvald text
Publicerad 2009-04-05 22:53



Bookmark and Share


  katt.inc
Detta är en otroligt fin dikt, så skör och bräcklig. Blåsippan är en av mina favoritblommor, den betyder vår och nytt liv för mig. Här är blåsippan trösten och tryggheten för en ledsen och skadad själ. Mycket bra Lena. Tack.
2009-04-25

  Lena Renman
Tack Så mycket för denna utmärkelse vem du nu var som valde ut min lilla dikt. Du får gärna ge dig tillkänna så jag vet vem du är :-) Tack

Lena
2009-04-19

  Maria Zena Viklund
grattis till en väl värd stjärna!!
2009-04-17

  Carola Zettergren
Alldeles underbart och så enastående vacker poesi!!Applåder och grattis till stjärnan!!!
2009-04-17

  Tove Meyer VIP
Lena det här är så vackert att man bara vill gråta. Det känns som en saga...Grattis till framsidan!
2009-04-17

  Maria Zena Viklund
jag vill också plocka ut de vackraste rader,

"En sälta i de droppar
som fuktar lätt din rot
trött famlande av händer
blå kronblad tog emot"

underbart!
2009-04-07

  Maria Zena Viklund
a jag kan bara hålla med Mian nedan en skön rytm och dikt som lägger sig väl på tungan, fantastiskt skrivet applåd o bokmärke!
2009-04-07

  _Mian_
Med känsla, djup och rytm har du fångat de små blå med sällsam vackerhet.
2009-04-05

  Ulf Lagerholm
jag tillåter mig skära ut ett litet snitt som är det vackraste jag läst på mycket länge;

"En sälta i de droppar
som fuktar lätt din rot
trött famlande av händer
blå kronblad tog emot"


enastående!!


tack min vän
2009-04-05
  > Nästa text
< Föregående

Lena Renman
Lena Renman