Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sprängdeg

 

Vad bryr jag mig om överhet,

nej du kan vara lugn!

Ty underhetta präglar allt

jag bakar i min ugn.

Men du kan lita på att detta

bak ger andra bullar

som jag skall sprida ut bland de

besuttna när de knullar

runt med det kapital vi gamla

tvingats avstå för pension.

Tror ni att vi är dumma så

dröj gärna kvar i tron!

Jag gör en konst i hur ni ständigt

suger ut de svagare.

Men tag det varsamt nästa gång

som ni får se en bagare!

 




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 181 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-04-06 17:33

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  systeringer
Jag ser dig med kaveln i högsta hugg! Det kan behövas mot alla desssa som suger ut våra medel (särskilt de som utarmar våra pensioner).
2009-04-07

    ej medlem längre
Jag hjälper dig knåda....låda efter låda...bullar släta och fina,så lika en mina!
2009-04-06
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP