Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ebberöds Bank baklänges


kontoskuld

om en kommun sparar in en miljon
i sina budgetnedskärningar
och landsting stat och myndighet
som en följd av denna eländiga
kortsiktighet
sedan förlorar det dubbla eller mera

är affären med mina ögon sett
rena skandalen
för det är jag och alla andra
vi människor
som betalar fiolerna med vår skatt

för nu blev Göran utan jobb
och Peter förlorade
sin enda vuxenkontakt

Peter blev besviken Peter blev ledsen
sedan förbannad
han blev sänkt helt enkelt
sket i allt
slutade gå till skolan
drev runt på stan där blev det dåligt umgänge stölder knark och våld
med skadegörelse polisingripande häkte domstol ungdomsanstalt

och när Göran två år senare fick tillbaka sitt jobb
var allt försent för Peter

han satt redan
i
isoleringscell




Fri vers av Ingmar Hård VIP
Läst 202 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-04-08 18:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingmar Hård
Ingmar Hård VIP