Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


GALNING ELLER PROFET

man säger om honom:

"han går sina egna vägar"

man menar sig vara kapabla

att avgöra det

det sägs att han är omedgörlig

och egocentrisk

välj själv, mina "vänner":

galning eller profet

det sägs att han saknar kärlek

och drar sig undan

när någon vill söka

kontakt eller empati

det där är nog sant

han blev till sin egen mardröm

en studie i barbari

eller tyranni

den hårdaste domen

avkunnas dock av honom

som detta beklagliga

epos handlar om

han säger att han är

misslyckad och vidrig

han gjorde sig bäst när han gick

aldrig när han kom

men även för dessa

som sjunkit till träskets botten

finns ändå ett glimmande hopp

och en möjlighet

bli mer bottenärlig

än självaste johnny rotten

försonad som galning

eller som profet

LARZ GUSTAFSSON    18/4 2009




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 206 gånger
Publicerad 2009-04-18 18:47



Bookmark and Share


  Neal
ja man kan nog vara båda ;)
2009-04-19

  Elaine.S VIP
Väl skrivet! och oavsett vad andra tycker så är det
ju ändå så att
"den hårdaste domen

avkunnas dock av honom"
2009-04-19

  Suzy med punkterna
Mycket snyggt skrivet med smärtan som underton
2009-04-18
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP