Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En författare utan fantasi är som ett tvåhjuligt motorfordon utan lämpligt placerat reservdäck bakpå ekipaget med nummerplåten anbringad i däckets mitt


Något litet om skrivande






När man skall skriva en novell
om något är det viktigt att vara
noga med källforskningen.

Det är gott nog att som författare
kunna uppvisa att man verkligen
tagit reda på att verkligheten

i någon mån existerar för en
presumtiv läsare. Sedan gäller det
att vidtaga mått och steg för att

kunna påbörja skrivandet. Block och
penna är bra att ha med sig i ränseln
för att på stående eller gående fot

kunna raska fram grejorna och börja
skissa. Därefter gäller det att hitta på
för glatta livet. Att ha ’varit där’ medger

en möjlighet att utesluta riktiga fakta
till förmån för en orörd öken av blommande
fantasier i oaser lämpligen utkastade som

på måfå i en rent klingande poetisk värld.
Att skriva om den faktiska verkligheten
är aldrig riktigt bra. Det vet man ju av

erfarenheten. Erfatenheten säger att
vanligt folk ljuger som en galopphäst travar och
därför inte är att lita stort på.




Prosa (Novell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 229 gånger
Publicerad 2009-04-24 09:32



Bookmark and Share


    sofia flow
Lysande text som gav skrattkramp
Tack för det du:)))
2009-04-24

  Jan Linderoth
Skrivkramp? Man skriver ofta om själva skrivandet då. Men inte dumt ändå. Det brukar lossna.
2009-04-24
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP