Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Filosofiska upplevelser är inte alla förunnat.


Rånarens filosofiska upplevelse en sen kväll i juni





Den sjuttonårige rånaren till sitt offer, affärsbiträdet på macken.
-Tycker du att du förtjänar att leva, när du inte har mer pengar än så här att ge till mej när jag är snäll som hälsar på här i din ensamhet i natten?
-Ensam? Jag? Jag har en fråga till dej.
-Ja. Just ensam. Du. I den här jävla gamla ruttna och nedgångna macken. Vad faan är det du vill fråga mej om?
-Tycker du att du förtjänar att dö?
-Vad fan menar du med det? Det är jag som hotar dej. Det är jag som håller i vapnet. Jag ser fan i mej inte att du har något att hota mej med.
-Jag förtjänar att leva. Men förtjänar du att dö? Jag kan ge dej en smärtsam död eller en som doftar av honung medan du drömmer dej bort på moln till musik av Elvis, Ramones eller Bach toccata och fuga i D moll.
-Din jävel. Mej skrämmer du inte. Det är du som står på minus här. De här jävla pengarna räcker ingenstans. Se till att klämma fram pengarna ur den där jävla boxen du har stoppat in kvällens förtjänst i. Jag vet att du kan göra det.
-Om du tror att du har övertaget har du väl ingenting att förlora på att svara på frågan, tycker du att du förtjänar att dö?
-Vaddå förtjänar? Jag förtjänar något bättre än att stå här och käfta med dej. Se nu för fan till att få fram pengarna om du vill leva till morgonen kommer.
Vad i helvete tar du dej till med? Det där var jävligt onödigt. Var fan fick du rakbladet ifrån? Nu blöder jag ju ner skjortan. Jag måste döda dej nu, fattar du det va?
-Om du dödar mej får du inga pengar.
-Du har gjort mej illa, din jävel.
-Nu skär jag av dej andra örat också. Har du förtjänat att dö, eller nöjer du dig med att bli stympad?
-Din jävel. Nu blöder jag som en jävla gris. Ring en ambulans. Vad fan tror du att du håller på med? Nu skar du mig i handen. Jag tappade yxan. Det här kommer du att få fan för. Jag hade inte tänkt skada dej. Jag var bara intresserad av pengarna.
-Du skulle aldrig ha kommit hit. Jag råkar uppskatta att vara för mej själv här på nätterna. Det är verkligen fridfullt här, utan en massa dårar med bilar och ungar som du som kommer och leker stöddiga skitar.
-Ska du inte dela ut dödsstöten snart? Jag kommer snart att dö om du ska hålla på och skära mig.
-Om du förblöder behöver jag inte döda dej.
-Nåd. Döda mej. Jag ber dej, hör du det din jävel?
-Ja, jag hör dej. Men du har inte förtjänat att dö. Nu ringer jag din ambulans.




Prosa (Novell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 183 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-04-24 23:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP