Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

besvikelse och sorg

sjösättning
sjöpremiär på hemmafjorden
där jag seglat i mer än femtio år

glädje
eufori
förstås

det man kämpat för i en månad
segel fyllda
stadgad gång
skepparlycka

men var är fåglarna
var finns trut och mås
varför är det tyst

där förr jag pilkat mången torsk
är nu havet tomt

människor har tömt det
livet flyger inte längre

skulden
vems är den
fisket var ju bärgningen

varför finns ingen att anklaga
gömmer sig någon

varför är människan bara intelligent
och
inte klok




Fri vers av Ingmar Hård VIP
Läst 211 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-04-29 20:59



Bookmark and Share


    Al Lanzon
Slutraderna var verkligen träffande!
2009-04-30
  > Nästa text
< Föregående

Ingmar Hård
Ingmar Hård VIP