Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


SLÄNGKYSS FÖR VÅREN

en slängkyss för våren

som kommer tillbaka

här dansar en man över bron

se där kommer nina

som får mig att skaka

och söka min tillflykt till tron

en varmkorv med bröd och

den starkaste såsen

i plastflaska från vietnam

jag hämtar en kofot

och bänder upp låsen

nu träder en diktare fram

fritt fram för vår stads

alla galna konstnärer

fritt fram denna märkliga vår

fritt fram löneslavar

och trasproletärer

och hon med rosett i sitt hår

en slängkyss för våren

en dikt och en tavla

en sångares glada chanson

för ur detta kräk kan

en drömprins snart kravla

snart reser jag bort härifrån

LARZ GUSTAFSSON  5/5 2009




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 205 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-05-05 16:18



Bookmark and Share


  mare VIP
Bra rader från ditt hjärta.....
2009-05-06
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP