Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
04.11.04

Om din längtan
vart beskriven som flyktig
hastigt uppnådd och passerad,
skulle du känna igen den då?



Längtans land

När dag vart lång om länge natt
båd mörk och ljus
du lyft din fulla skinnkarpus
släckt gårdens alla ljus
gläntat på dörrens järn
mot fotvalvets stomme tagit spjärn
och rundhyllt stegat ut
över tröskel vid

är då din tanke när
om din hjärtans kär
finnes runt närmsta knut
stigen i mörkret som leder ut
mot längtans land

om du är var stund när
tiger tidens tand
och du är ödets hand
du leds ej vilse
längs stigar små.




Prosa (Fabel/Saga) av Tobias Hedlund
Läst 854 gånger
Publicerad 2005-09-21 19:07



Bookmark and Share


  Last Word Spoken
så sant så
"om du är var stund när"
stort budskap i hela dikten
stort budskap i dessa
små ord...
Tack!
2005-11-27
  > Nästa text
< Föregående

Tobias Hedlund
Tobias Hedlund