Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Texten är förstås en novellett med påhittat innehåll, texter som denna bör tillerkännas lika stor trovärdighet som den senaste i raden av dussindeckare som just kommit ut på marknaden som påstår sig ha viss verklighetsbakgrund.


Förklarade ord - Illegala





En illegala är en sådan där tillställning där det existerar tvenne programledare och tillika värdar, där de pratar så mycket skit av ren nervositet att inte ens de genomtrista inslagen mellan de riktiga uppträdandena orkar engagera de till galan dittvingade gästerna och en möjligt betalande publik. En illegala är en gala för något behjärtansvärt ändamål som är direktsänt i någon tevekanal där ungefär fem procent av telefonkostnaden för att ringa in till programmets telefonväxel tillfaller de som pengarna rätteligen borde tillfalla. Resten går åt till administration av spektaklet och för att de som distribuerar hjälpen måste få betalt för sitt arbete. Folk som i fyllan och villan skänker pengar till höger och vänster under kvällens lopp är sådana som dagen efter inte kommer ihåg vad de lovade att skänka för något eller ens till vad eller vem och de där siffrorna om miljoner som räknas som hjälp i form av likvida medel inte kommer att flyta in så där som programmakarna och programledarna har lovat.

I redaktionen till förklarade ord sitter följande högt respekterade individer

(trenne oläsliga namnteckningar)




Prosa (Novell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 169 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-05-31 18:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP