Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sjätte Juni



Blå-gula flaggor
vid röd-vit Svensson-länga
slås av vind och regn




Bunden vers (Haiku) av Maria Malm
Läst 382 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2009-06-06 15:17



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
Superba ordalag
om den sjätte junidag
när vindarna tar nappatag
i blågula flaggans blå
vid svenssons länga
den fladdra och kränga
och fröjdeligt piska och slå
2009-06-07

  Mr Lindemann VIP
i regntunga skyar
jag när dekar av fru svenssons barm
hon drar sig undan i blågult vrede
och i harm


vad skall fattas mig då
delar av mitt inre blir gul och blå?

av en nationaldag som byggar drömmar av mitt sinne så svart
av en lögn så vit
2009-06-06
  > Nästa text
< Föregående

Maria Malm