Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Alf Svensson med flera påstår ofta att vi måste rå om de kristna värderingarna i samhället så vi inte går miste om dem i samhället, så att de inte värnas ihjäl av obetänksamma värnare. Det bästa med de där värderingarna är att de fanns redan f


Något litet om någon sorts religions frihet




De kristna värderingarna
att Jesus nog
var lika vit

som han gärna
skildras av de
västerlänningar i de

så kallade iländerna
som själva är
vita som grisar

vill man ju
gärna föra vidare
med tanke på

att han kanske
har funnits och
i så fall

kanske hade en
bagare till far.
En sådan där

människa som väl
har rent mjöl
i påsen. Han

är en av
de få ’människorna’
i människans historia

som kunnat med
att bära sitt
eget kors. En

egenskap som i
än högre grad
visar hur vit

han måste ha
varit trots att
alla de andra

som bodde där
borta nog har
samma hudfärg som

de idag boende
som nu bor
på samma ställe

ungefär som han
bodde på innan
han blev uteliggare

av att hänga
bland korsfarare och
rövare från världens

alla hörn. En
av fördelarna med
att vara vit

är att det
inte syns lika
mye om man

bleknar av skräck
inför vad som
komma skulle. En

del människor är
allergiska mot ägg
som är rätt

vita av sig
oftast och det
beror delvis på

att man ofta
äter sådana kring
påsk och det

var nog så
att Jesus högst
ogärna åt omelett

för då är
man ju piskad
att blanda gulan

med vitan och
det vet man
ju hur det

går då om
man inte är
försiktig. Den här

textens resonemang leder
ingenstans varför jag
väljer att gå

och knyta mig
och böja mig
för nattens inbrott.




Fri vers av lodjuret/seglare VIP
Läst 251 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-06-08 00:03



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Jag och en polare skulle till Paris för någon veckas vistelse och hade skitbråttom att skaffa pass... tio år senare hade vi fortfarande inte kommit iväg... nu sparar jag till en sådan resa igen
2009-07-08

  Cosmic Johanna
Det ligger något i din religionsfrihet,

det är skönt med fria röster,

men säg mig är det du på passfotot?
2009-06-09

    Bodil Sandberg
hahahahahaa!!!Tur du skrev den först då allafall för här sitter jag och skrattar och myser och mår av denna superbt texterade resonliga förlänande dikt


övertetextens slutord:det bästa med de där värderingarna är dett de fanns redamm.*ASG*..VILKEN SKÖN HUMOR DU HAR!!!


naaaatttttiiiiiiii naaaaatttttiiiiii
2009-06-08
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP