Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lite tankar som kommit tillbaka


Gyltbacken

För några år sedan på midsommardagen
så firades gudstjänst på ett underbart
somrigt ställe i Smedjebacken som
heter

Gyltbacken

En loftbod med en tillhörande sal
som det doftade underbart trä i
hade öppnat dörrarna denna
midsommardag

en gammal orgel stod framme

några psalmböcker på stolar som
stod utsatta för att sitta ned på för
att lyssna till pastorns predikan

vackra handplockade sommarbuketter
stod på ett bord och även
på trappen till denna loftbod

när Gudstjänsten var slut så var det
dags för mat som församlingens duktiga
damer stått och gjort i ordning och
efteråt kunde man intaga fika utomhus om
man så ville och vädret tillät

denna midsommardag på Gyltbacken
minns jag precis som det var igår

och kanske finns stället kvar än idag

samtidigt som jag går och nynnar på
en vänlig grönskas rika dräkt

090618




Övriga genrer av sajo
Läst 160 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-06-18 07:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

sajo