Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

om dinosaurier kunde segla

som en urtidsrest känner jag mig
stilla sittande i seglande båt

fångar den vind som nästan inte finns
men fram kommer vi

ljudlöst tankfullt

men

förbisprutade
omvrålade
svallvågsbeskumpade
bedrövadegjorda

jag försöker anlägga
dinosauriemin

"ser ni inte! här seglar vi"
"människor av en annan tid"
"dinosauriefolket"
"det fartlösa"

jag vinkar lite
viftar med svansen och visar käft

men ohörda osedda tycks vi förbli
vår tid är ute

den har skygglappad
förlängst rusat oss förbi




Fri vers av Ingmar Hård VIP
Läst 343 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-06-21 08:58



Bookmark and Share


  Måna N. Berger
Din dikt kan omsättas till en allegori över livets seglats, jag känner mycket väl igen mig, där jag guppar i svallvågorna efter fartdårar som inte ens ser mig längre..
Uppskattar dikten mycket!
2009-06-21

  Gawain
Fantastiskt skön stil på det här, rakt igenom underbart är vad det är.
Det fartlösa folket...

Jag bara måste få jubla! *applåder*
2009-06-21

  Alfie M
Vemodigt och bra skildrat.
Fortsätt vifta på Tyrannusaurus Rex-svansen
och visa gaddarna!
2009-06-21

  Lindalou
Jättebra skildrat. Jag har vänner som seglar och de upplever samma sak.
2009-06-21
  > Nästa text
< Föregående

Ingmar Hård
Ingmar Hård VIP