Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


PÄRLFISKERSKA

du tillgivna, formbara, lekande liv

du ärliga, nyfikna, näpna

du vidöppna hjärta, du hungriga håg

som får mig att själaglatt häpna

så helt annorlunda och ojämförbar

må Herren välsigna din styrka

som gör att du uppriktigt närmar dig mig

en sträng man av bibel och kyrka...

 

välsignad är du som lät längtan gå först

och struntade blankt i allt annat

det får stå tillbaka för hunger och törst

och får väl stå kvar där det stannat

du vill något mera, du söker en skatt

en pärla i tillvarons åker

du söker en lykta i dimma och natt

en sanning som trotsat epoker

 

 

 

LARZ GUSTAFSSON    090626




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 270 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-06-26 21:14



Bookmark and Share


  mare VIP
Mycket fin dikt.........
2009-06-29

  sulimaa
Vackra smekande ord...
2009-06-27

  anits VIP
Så underbart vackert skrivit
2009-06-27

  walborg
Blir alldeles hänförd över denna vackra dikt till en kvinna diktaren aktar högt och som berört honom. Och på meter och rim - innerligt tack för härlig läsning om mjuka värden.
2009-06-26

  Måna N. Berger
Det här var mycket vackert skrivet, glad må hon kunna vara som fått en sådan tillägnan!
2009-06-26
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP