Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Igår hände detta, fotografier kommer på ekorren


Ekorren

Det har blivit måndag kväll och
jag sitter så lugnt och tillbakalutad
i min fåtölj

det är varmt ute så balkongdörren står
öppen, plötsligt hör jag något
som rasslar från väggen utanför

jaha tänker jag är det råttor som
har blivit hitlockade av maten som
blir utlagd åt fåglarna

innan jag ens har hunnit tanken om råttorna
så sitter en pigg och glad ekorre
framför mina fötter och tittar på mig

jag far upp från min fåtölj och hojtar
ge dig av varav han hoppar ut
och jag stänger dörren

nu får det vara nog dom som matar fåglarna
varje dag har tydligen lockat hit den
lilla gulliga ekorren

som ju hör hemma i en gran och inte i ett
hyreshus

jag fotograferar den lilla ekorren då han ligger
på balkongräcket och ser ut att fundera varför
släpper du inte in mig igen

090630




Övriga genrer av sajo
Läst 244 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-06-30 14:59



Bookmark and Share


  anits VIP
ja du, densatt på mitt fönsterbleck
och tittade in, rund och god var den
också av all fägelmat den får
2009-06-30

  Christine Sabel
Hi hi, l å g han på balkongen? Du, jag har köpt din bok idag, eller fått den med posten ända till Köpenhamn, inspirerande! Vad kostade det att ge ut den? Blir lite sugen....
2009-06-30
  > Nästa text
< Föregående

sajo