(melodi: "Town Without Pity", Gene Pitney) http://www.youtube.com/watch?v=A7BRraVMZzc

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


(melodi: "Town Without Pity", Gene Pitney) http://www.youtube.com/watch?v=A7BRraVMZzc




STAD UTAN FÖRBARMANDE

är du ung och kär och sensuell

och dessutom oppositionell

är det svårt att leva här

nästan omöjligt tyvärr

i en stad utan förbarmandets famn

 

stannar vi och ser på stjärnorna

har vi något fel på hjärnorna

allt är hårt och ofruktbart

jag behöver en ny start

denna stad har ingen medkänsla alls

 

vi får problem här

fel system här

här kämpar jag som don quijote

bomben briserar

imploderar

sen krälar jag i splitter

och hör folks belåtna fnitter

 

jag blev tilldelad en stenhård stad

och i skuggan på dess esplanad

vid en gammal paviljong

skrivs ny text till denna sång

om en stad utan förbarmandets famn

gävle är den ogästvänligas namn

 

 

LARZ GUSTAFSSON 30/6 2009




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 206 gånger
Publicerad 2009-07-01 15:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP