Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Igår var det så underbart vackert


Efter regnet

Det har blivit ny månad
och juli är det somriga
namnet som nu börjat

det är onsdag 1 juli och
jag och min vän har bestämt
oss för att besöka min
broders sommarstuga

vid horisonten syns ilskna
blågrå tunga moln torna
upp sig och så plötsligt
långt bort i fjärran hörs

Tor börja dundra

framme vid sommarstugan
så blir vi mottagna av min
bror och hans familj med
en fikastund i köket

åskregnet drar fram över
taket och gör naturen våt
och fuktig

men så plötsligt efter regnet
så tittar solen fram och det
blir en underbar kväll vid
sommarstugan

på väg hem i våran bil så
får jag en känsla av att det
verkligen är efter regnet

över ängarna stiger all fuktighet
likt vitklädda slöjor

över sjöarna och vattendragen
vi passerar ser jag en sådan
enormt vacker bild hur solens
strålar letar sig genom vita slöjor

efter regnet i sommartid så
förstår jag verkligen att det är
de vita älvorna som bjuder upp
så mjukt till en stilla sommardans

som blir så magisk i sommarkvällens
underbara ljus

090701




Övriga genrer av sajo
Läst 138 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-07-02 13:54



Bookmark and Share


  Christine Sabel
Det är så inspirerande att höra om hur du ser på världen! Vilken rikedom!
2009-07-02
  > Nästa text
< Föregående

sajo