Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Stenhurs geniala poem "Getingen" (LÄS DEN!!!!) fick mig att damma av den här gamlingen.


En geting på verandan





Jag satt på verandan och gonade mej

med ett gyllene glas amerikansk Chardonnay

när en geting kom surrande, törstig och glad

helt inriktad på att få ta sig ett bad

i det smakfulla vin som just då gav mitt liv

en smakfullt och högst avundsvärt perspektiv.





Jag varnade krypet, men utan effekt

det störtdök i vinglaset, snabbt och direkt

och tog sig i solvärmen en redig slurk.

Jag tyckte mig ana en rap från den skurk

som nu gjorde anspråk på min alkohol.

Det är faktiskt mer än en människa tål.





Som alla förstår var jag nu i en kris,

här finns ju ej heller nån insektspolis

som kollar det hela och snabbt kan begripa

att nu är det verkligen dags att ingripa!

Men ödet far tidvis rätt vill på den älv

som gör att en del problem löser sig själv.





Ty getingar tillhör de epikuréer

som tidivis tycks missbruka sina trakéer!

Så efter en stund det bevingade svinet

fick för djup kontakt med det lockande vinet.

Så nu må zoologerna tycka och tro

om den sorg som kan drabba ett getingbo.





I nödfall blott lyd Kajsa Warg: "Mot kadaver

som drunknar i vin får man ta vad man haver!"

Jag fjärmade liket med hjälp av en gaffel

och räddade därmed min flytande taffel!



Men se mig nu, läsare, ej som tragöd!

Den rackaren fick ju en underbar död!




Fri vers av © anakreon VIP
Läst 512 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-07-03 07:34

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  stenhur VIP
Jag tackar allra ödmjukast för att jag fick bli omnämnd i samband med detta diktverk. Men framför allt för att jag fick tillfälle att läsa det. Lysande!
2009-07-03

  Njord
Du är så härlig när du diktar så här.
2009-07-03

  walborg
Måste tillägga att jag tänkte på Stenhurs underbara Humleslummer och inte på hans eminenta Getingen, som ju var den dikt som inspirerade Dig den här gången! Ni är fantastiska diktare bägge två och läser Er med hull och hår - glupskt som en geting!!!
2009-07-03

  walborg
Detta var otroligt roligt!!!! Och rim och meter och ord så man njuter, epikuré och traké!!!
Stort tack till Er båda begåvade herrar, Stenhur och Du, för att Ni kan skapa stor poesi ur en liten stackars humla eller eller en glupsk geting - och dessutom mitt i en fridfull syssla som vi alla upplevt någon gång och blivit störda i på samma sätt!!! Rikigt kul!
2009-07-03

    prima donna
haha, helt underbar!
2009-07-03
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP