Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hjärta


Inom dig finns en längtan
en saknad efter någon
som har funnits.

Ingen vet vem denna någon är,
men alla har vi någon gång
haft en känsla av att någon
har vetat vem vi är.

*

Oupphörligen förlöst
framforslad intravenöst
själen prospekterad
och med massan integrerad
och hjärtat sakta stillad,
sin rikedon och turbulens
rörelse och ambivalens
av förvaltaren försnillad.

*

Hur skall jag undvika att såra dig
när du är så nära mig
så nära mig
så nära mitt hjärta.

*

ett hjärta
du har

hon slår
så dovt

i själens rum
genklang

i kroppens
skrymslen

röda havsband
giver

*




Fri vers av Nightngale
Läst 539 gånger
Publicerad 2005-09-30 14:10



Bookmark and Share


  karenina VIP
vacker skrivet med en känsla av lugn, fastnade speciellt för de två första styckena, om det vårt medvetna o omedvetna sökande efter denna någon.. fint!
2005-10-24

    Vinterblomma
Du förstärker vad jag har känt dessa dagar
2005-09-30
  > Nästa text
< Föregående

Nightngale
Nightngale