Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vägar

Jag stryker längs hus
av lugna gators tysta sömn, där lampor lyser - upp
trygghetsflaggor
signaleldar vid sällsamma tider, när oskuldsfullheten skyddas - mot
frost i såpbubblans glansvägg, skälvande

*

Samvaro flyktar
som vita trygghetsljus
bleknar nära avskedets sista flämtning
randas ej i portens gestalt
en spricka i fundamentets valv
fasadens skiftande skepnad, fram träder

*

Fasader rämnar,
reliefprofiler
målas nakna, i tid
styckas minnets
barrikader

*






 




Fri vers av Nightngale
Läst 305 gånger
Publicerad 2005-10-01 00:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nightngale
Nightngale