Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till min vän Ritva.


Landa I Förståelse.



Jag har lyckats fynda
en människa med
tahandomförmåga.

Resväskan stog tomt gapande
då hon skrev till mig: kom ett par dagar.
Det var en hel vecka för tidigt men hon visste,
fråga mig inte hur.

Jag har lyckats
fynda en
förstårdigsåvälvän.

Alldeles innan jag föll till golvet
i min gråtpöl skrev hon, mellan raderna:
kom så lyssnar jag
du får vila i min blick.

Jag har lyckats fynda
en räddardiggärnafrände.
Mycket mer än så.

Många kanske skulle förstå
men inte göra mer.
Med skrattblandad gråt packade jag väskan
nu sitter jag här, lugnad av förståelse.


B.M.N-R 2005-09-24




Fri vers av Barbro. Norberg-Rönnlund
Läst 2648 gånger
Publicerad 2005-09-30 13:02



Bookmark and Share


  Karin D
Såååå fin vännen----så packa nu resväskan igen:-)
2009-05-09

    Mejja
Så underbart!
Vilken vän.
Och vilken text!
Så härligt du fångat in det.
Jag slukar texten!
2006-03-17

  Markattan
En mycket fin hyllningsdikt till en nära och äkta vän. Jag gillar dina ihopsatta nyord och skrivelsen är behaglig hela vägen igenom. Slutraden, "lugnad av förståelse", säger därtill så mycket. Bra!
2005-10-22

  Fale Bure VIP
Klurigt väl genomförd...
2005-10-11

  stannar kvar
En sådan vacker hyllning. Mycket berörande. Hon skall vara glad.
2005-10-05

    viola raz
vacker! varm..
gillar hur du använder språket, formar orden och skriverihop!
2005-10-04

  Andasin
Den här tycker jag om! Gillar hopskrivningarna, (tahandomförmåga mlf). Dikten säger mycket.
2005-10-03

  Rachel Roth
berörande vänskapsdikt!....och du är värd detta
2005-09-30
  > Nästa text
< Föregående

Barbro. Norberg-Rönnlund