Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
97-98
Tillägnad hon som läste boken, längs en nattlig bussväg söderut.



Gösta Berlings saga



Låt luften flöda in
i dina lungor, sippra

ut i varje åder,
din andning dig förråder
och luta din kropp mot min.

Vindlande tåtar
på segelbåtar
färdas fram över öppet hav,
saxens gömmen
fiskarne drömmen
målande safter i bergets lav.

Ögon bleka
rådjursleka
möter lövens friska smak
snabeln doppar
blomman stoppar
tränger in i ett förmak.

Jag nejden strövar
den mig bedövar
doft av våtmark, honungsvin.

Vid din sida
jag ser dig lida
hon ler av vårrus, inunder mig
lämnad över
herdens klöver,
dras ur jorden långsamt opp.

Sakta silad
överilad
gjutes regnet över täkt
behagfull, skönhet
förråder hjärtat
skänker njutning, ånyo hopp.


Hon talade i förälskelse
om passionens makt
och födelse.

Kvinnans behag
och bedjande ögon,
se mig, ge mig dig
här
i denna stund, förenade
i dans, skräck och rädsla
vett och sans övervanns

passionens lidelse
och åtråns vakande,
åter fanns.




Fri vers av Tobias Hedlund
Läst 811 gånger
Publicerad 2005-09-30 14:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Tobias Hedlund
Tobias Hedlund