Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
00.01.25
01.19



Minnenas katedral

gömmer sina mörka tavlor
invid fackelbelysta gobelänger
trådsmidda av åldrande händer

som fångat flygande änder
blommor, knopp i hagtornssnår
och vildsvinets bete i mannens lår.

Där tunga vattendroppar
anfäktas av flygande frön
och jaktdrevets hundar spårar
över åskammens krön.

Flickan som bjudit mannen sin källa
att svalkas och simma däri
med berusande kraft modet svälla
en sista gryningsdager är snart förbi

för hastigt flödar blodet
ner i djurets blottade svalg
och flickan plockar bladen
från en rodnande liljekonvalj.




Fri vers av Nightngale
Läst 381 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2005-09-30 14:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nightngale
Nightngale