Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Repris från oktober 2007


Harmagedon



Si, Näcken har köpt sig en ny fiol
den gamla har regnet fördärva’
nu knäpper han fram sin sista triol
som skogsfåglarna skall få ärva.


Och Tomten han provar sitt nya skägg
på sommarens solbrända haka
men tomtemor avger ett hånfullt gnägg
och ligger på lur med en raka.


Jon Blund har förlorat sin paraply
och sitter nu ensam och gråter
Han vet att han ej skall få någon ny
så den karl'n lär vi aldrig se åter.


Ett spöke har trillat omkull i en pöl
och smutsat sitt vidriga lakan.
Det dränker nu sorgen i avslagen öl
och väntar på dom och rannakan.


Se, sotarn har skaffat en hiskelig säck
att ha när han kidnappar barnen!
Nu rider han bort på sin gulvita skäck
att offra dem åt Grottekvarnen


Med en svartemaljerad hink i sin hand
kan jag nu skönja hur liemannen
har förlorat sin skära men lämnar en rand
av friskt blod från den läckande spannen.


Tvenne ögonhålor han spänner i mig
när han viskar: ”Nog blev jag besviken
om jag ej fick vila, som en sorts fair play
ihop med de övriga liken.


Ja, skratta ni bara, ni människobarn,
och kalla det för fantasier!
Men vad är vi väl annat än sprödbakta flarn
från tillvarons finbagerier.






Fri vers av © anakreon VIP
Läst 242 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-07-04 18:10

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  korpfjäder
sprödbakade vanlijdoftande flarn doppade i honungen av varandras kärlekar... fullt tillräckligt för att klara det harmageddonska eländet!
2009-07-05

  Larz Gustafsson VIP
Snillrikt och genialt som alltid.
Men för mig är Harmageddon blodigt allvar.
Där kommer det slutgiltiga slaget att utkämpas.
2009-07-04

  walborg
Wälkommen Lasse Lucidor och Lars Wivallius!!!!! Så ljuvligt att möta Er båda här på vår fina poetsida!!!!!!!!!!!!!!!
2009-07-04

  Lilla My* VIP
Ja, jävlar i min lilla låda och tomten med sitt nya skägg...John Blund och spöken...nu är Harmagedon och Svarte Petter nära!!
Gnägg**Roligt tokeri!!
2009-07-04
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP