Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lite tankar i fredags kväll


Åska

Det är fredag kväll och
jag känner trötthet

till min vän säger jag
nu lägger jag mig
så jag går till sängs
med papper och penna

mina ögonlock blir tunga och
jag känner jag är på
väg in i sömnens rike

men så plötsligt vaknar jag
av ett väldigt dunder

det är Tor som far fram
med sin häst, vagn och hammare

jag räknar till två efter en blixt
och så säger det pang

min vän hör att jag är orolig
så han kommer till mig

jag tänker i alla fall där jag ligger
vilken tur att jag dragit ur
mina sladdar till telefon, dator och
tv

när min väns hand håller i mig så
är det något jag börjar undra
ska Tor aldrig sluta dundra

långt bort hör jag åskan men snart
har jag somnat och natten tar vid
och jag får känna frid

090703




Övriga genrer av sajo
Läst 135 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-07-05 21:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

sajo