Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Maria delger mig stundom information om livet i det stora landet i väster


Maria, at her very best!

 

 

Med farmor i vittnesbåset.


Advokaterna i staten Missisippi bör tänka sig för flera gånger innan de kallar en lokal farmor som vittne i ett mål.

I ett nyligen anhängiggjort (det heter faktiskt så) mål lät en småstadsadvokat inkalla en äldre kvinna.
    ”Mrs. Jones, känner ni mig”, sa han när hon tagit plats i vittnesbåset.
    Hon svarade:”Visst, det är klart att jag känner er, Mr. Williams. Jag har känt er ända sedan ni var en liten gosse och, ärligt talat, ni har alltid varit en stor besvikelse för mig! Ni ljuger, ni bedrar er hustru och ni manipulerar människor och talar illa om dem bakom deras ryggar. Ni tror att ni är en verklig pamp trots att er hjärna inte ens kan klara ut att ni egentligen inte är någonting annat än en stackars tjänsteman som knappt ens orkar med att fylla sin papperskorg med obegåvat avfall.
    Visst känner jag er!

Advokaten blev alldeles förstummad. I brist på andra kommentarer pekade han tvärs över rättssalen och frågade:
    ”Mrs. Jones, är ni även bekant med den anklagades försvarsadvokat?”

Mrs. Jones svarade genast:
    ”Visst, jag har känt Mr. Bradley sedan han var en tonåring. Han har utvecklats till en lat och bigott man med uttalade alkoholproblem. Dessvärre saknar han alla förutsättningar för att upprätthålla normala mänskliga relationer med andra människor och hans advokatkontor är närmast en skymf mot vår vackra stat. Såvitt jag vet har han bedragit sin hustru med minst tre olika kvinnor av vilka den ena är er egen hustru!”

Försvarsadvokaten drabbades av en livshotande hjärtattack och när han lugnat sig någorlunda kallade domaren fram de båda juristerna till sig och sa:
    ”Om någon av er är idiotisk nog att fråga om hon känner mig kommer jag att skicka er båda två till elektriska stolen.”




Fri vers av © anakreon VIP
Läst 275 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-07-08 16:17

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  walborg
Helt ljuveligt roligt att läsa denna härliga text om var det rena goda starka överjaget fanns!!!!
2009-07-08

  Mr Lindemann VIP
Bra och svepande lätt skrivet här!
2009-07-08

  korpfjäder
Hälsa och tacka Maria för den!
2009-07-08
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP