02.03.04

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

02.03.04




Var dag - kärlekens lov



En dag när solen lyser och maten är varm
när drickat i källaren jäser
och du roli' vilar
vid en fagergrann barm

all den stund på jorden du vandrar
du håller mitt hjärta i din hand
träd varligt om ej sakta
stäva mot fjärran land.

Somlig har talt om under Vi ej sett
men jag har valt en strof
om människans rätt

att leka i gräset om våren
att löpa ifatt om vintern
med järven och mården.

Det skall sjungas en visa
om kärlekens lov

vi alldri håller i hågen
som när sommaren blommar
och vi skördar rågen

rätar på ryggen
och i sidvallsängen tiger
allt som du skapar
och giver.




Bunden vers (Rim) av Nightngale
Läst 603 gånger
Publicerad 2005-10-02 03:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nightngale
Nightngale