Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
sommarrapport


högsommarflytt

högsommarn flödar över i Bohuslän
kustvattnen dränks
i floder av båt, segel och motorbuller

frid finner jag inte
såvida man inte seglar tidigt eller sent
i gryning
till aftonbris

så högsommar det är
syns flyttfåglar dra mot sydväst
och redan dansar svalor
medan fiskmåsflockar försvinner bort över Skagerak

och skogssnäppan
hon som skall till till tropiska vatten
gnistrar sitt läte om kvällen

årstiden är på väg att vändas
märker jag
höst mitt i semester

och
kan man tänka sig

jag kan drömma om sista seglatsen
den i början av november
med rimfrost på däck
och sångsvansflykt i skyn

med tillfredsställelse kan jag det
men det hör väl till åldern




Fri vers av Ingmar Hård VIP
Läst 200 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-07-15 18:47



Bookmark and Share


  Mikael Larson
Mycket fin, jag tänker alltid med Gandalfs berättarröst när jag läser dina texter

Alla är mycket tjusiga
2009-07-16
  > Nästa text
< Föregående

Ingmar Hård
Ingmar Hård VIP