Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ännu en tonsatt Göteborgsvits för nya läsare. Ringlinjen var en spårvägslinje i Göteborg som gick från Slottskogen till - förstås - Slottskogen.


Ringlinjen


1.

På långbänken i ettans vagn
satt Kal och Tjims och språka
om ÖIS och GAIS och änglaspel
och priset på en öl.

På Järntorget stod en madam
som också ville åka.
Hon skulle hem och baka,
hade kassen full med mjöl.

När vagnen kom klev hon ombord
och såg sig ilskt omkring
på alla karlarna som satt.
Dom märkte ingenting!


2

Med mod i barm och iskall blick
madamen avancera´
mot gluggen mellan Tjims och Kal
- den enda plats som fanns

Men hennes bak var rund och bred
och krävde mycket mera
för att den stora aktern
skulle ha en hyfsad chans.

Så hon tog sats med rumpan först
och gjorde en attack
mot Kal och Tjims som blev så paff
så dom sa ej ett smack!


3.

Kals högra axel fick en knuff
av hennes högra skinka
så vegamössan hamnade
i knät på hon breve!

Och sen fick Tjims en körare
innan han ens han blinka
En vänsterswing som lossades
med verklig fermitet.

Se´n lät hon hela tyngden
sjunka ner mellan de två
och omgivningen undrade
hur detta skulle gå?!



4.

”Det var minsann på håret
titta så min kjortel knorva”
madamen sa när hela hennes
akter tagit mark.

”Då står jag up”, sa Kal,
”så du får plats med hele tôrva!”
Och bugade belevat
som en gammal patriark.

Se´n lämnade han vagnen
men madamen hon satt kvar
och satte punkt för händelsen
med denna kommentar:

.
5
”Att det skall va så jädra svårt
att få en plats att sitta
att tvingas låta häcken bli
ett tyst men tydligt krav.

Jag lyckades till slut
men det kan lika gärna kvitta
för här är Västra Skansgatan
och här skall jag gå av!”


Coda:

Nu undrar kanske någon
hur det gick med hennes bak?
Jo, bröden dog på plåten
men det är en annan sak!






Fri vers av © anakreon VIP
Läst 416 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-07-17 16:18

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  walborg
En härlig pannkakshistoria i äkta Kålle-å-Ada-tradition i Göteborg! Mycket lusteligt att läsa. Tackar gör Walborg i Stockholm som älskar Göteborg.
2009-07-17
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP