Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Psykofarmacas text, kalla mig gärna...' föll mig på läppen att kommentera


Kritik på en text (260)





Vaknat på fel sida, eller?
Själv vaknade jag med sendrag
så smärtsamt att jag grät
så tårarna sprutade från mina ögon.

Att frivilligt facka in sig
som någon sorts ist
är förstås att göra sig
till både möjligt offer och måltavla

dessutom brukar sådana människor
ofta utge sig för att vara
fördomsfria och eftersom det inte finns
några fördomsfria människor i hela världen
så gör denna lögn det svårt att tro
på deras uttalade 'sanningar'
även i övrigt

så länge dessa uppräknade 'tillmälen'
inte är att se som negativa uttryck
exempelvis i form av öknamn eller svordomar
så är de mest bara ord och kan möjligen
smickra någon

ibland går man genom en period av livet
så stukad
att bara bli kallad något
är så mycket bättre än att inte bli sedd
eller alls tilltalad.

Man undra över
en förolämpnings syfte och kanske komma fram till
att den som förolämpar
en annan människa med avsikt
samtidigt tappar i respekt från den människan
to fall from grace...




Fri vers av lodjuret/seglare VIP
Läst 172 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-07-18 09:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP