Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Semester i småland det varit för mig och min vän


Smålands natur

Smålands natur slår
upp sina dörrar in i
doftande skogar
fyllda av sitt välkända mörker

Smålands natur slår
upp sina dörrar
bara att gå ut på
Linnés upptrampade stigar

Smålands natur bjuder in
till sin underbara Gnosjöanda

Smålands natur slår upp sina
dörrar till vackra sjöar och vattendrag
att besöka

Smålands natur slår upp sina dörrar
till sitt välkända författarlandskap
där Pelle Näver, Pär Lagerkvist,
Astrid Lindgren och många fler levt

med bullerbyanda och lingonröda
tuvor så välkomnas vi även in i ett
underbart glasrike

I smålands natur hör jag toner av Idas
sommarvisa och njuter av min semesterresa
tillsammans med min vän

090715




Övriga genrer av sajo
Läst 514 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-07-20 10:49



Bookmark and Share


  Lindalou
Den här texten känns verkligen som hemma men så bor jag ju i det underbara småland. Vacker hyllning!
2009-07-20
  > Nästa text
< Föregående

sajo