Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Att ett gott hjärta, hög moral och folkvett nödvändigtvis skulle ha med just kristendom att göra är förstås en klar överdrift, en fördom, en klyscha, en (fyll i själv)


Något litet om ateister







Mången ateist
vet mer om hur att vara
’en god kristen’

än så kallat
’goda kristna’…




Prosa (Novell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 276 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2009-07-20 19:38



Bookmark and Share


  Sturesdotter
Du förmedlar som vanligt självklara sanningar

och är i särklass den bäste poeten här på sidan med ditt sinne för att skriva om i princip allt
2009-07-22

  peter markurth
bra sagt
2009-07-22

    Bodil Sandberg
Sannerligen så bra sagt!!!en stor buket rosor för dessa klokord!!
2009-07-22

  © anakreon VIP
Ännu en gång slår Lodjuret
huvudet på spiken!
IBSM-applåden skallar.
(I Begränsningen Syns Mästaren)
Carl-Erik
2009-07-22

  halmstrå
jajamensan, vi är alla människor. Vad man kallar sig - religiöst eller icke religiöst tar inte bort det där svåra med att leva så att man kan vara stolt över att vara människa. Epitetet "kristen" är nog rätt ofta en rubrik som smetar ut avlagringar av moralism och förnekande av mänsklighet över den som tolkar tro som något som automatiskt skulle göra människor goda.
2009-07-20

    Maria Malm
Något att tänka på..
2009-07-20

  Hawk
Bra skrivet!
Nog är det så...
2009-07-20

  Yrre VIP
ja..visst är det konstigt?
Rent av knasigt.
Kan absolut inte förstå varför de tänker så.

(inte alls ironi)

Att vara en bra medmänniska
är ju i nästan allt (förutom gud då)
som att vara kristen.

Allt gott till dig!!
2009-07-20
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP