Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kunde inte välja...


23/7: Namnsdagslimrick(ar) till Emma




När Emma var i Emmaboda

hon tilltalades av en groda:

"Jag är ju en prins,

nån bättre ej finns!"

En mallgroda kan man förmoda.?!


 
 
"Jag sköt honom i ett dilemma,

herr domare", snyftade Emma

"Jag tror nog det var

någon sorts självförsvar.

Dödsstraff? Äsch, det får domar'n bestämma..."







Bunden vers (Limerick) av © anakreon VIP
Läst 326 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-07-23 07:15

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  korpfjäder
Men tänk nu, min käraste Emma
så otäckt och fult du får skämma - s
när sen sankte Per
ska träffa dig där
du alls inte trodde var hemma

och om det var grodan som dödde
så vet, att om kräldjuret blödde
så var det en stins
och inte en prins
som mordvapnet lättsamt förödde

(emedan prinsar har blått bläck eller möjligen kobolt i sina ådror)
2009-07-23

  Rune Thorsell
Råd till Emma:

Ta ej pistolen, lämna den orörd, nej slipa din yx
Och skicka din skitstövels vålnad till färjkarlen Charon och Styx
Stycka sen kroppen i lagom bitar à ett kilo stycks.
Plasta dem in jämte sänken och sänk dem i sund mellan öar,
En del kan du även placera i tjärnar och forsar och sjöar
Bitarna kommer ej upp ens då när det våras och töar.
Sålunda slipper du lyssna till domarens korkade frågor
Och leva i åratal instängd med fängelsevistets plågor.
Ja, du slipper att spärras in och tagas i fängsligt förvar
På grund av ditt fullt rättfärdiga våld till ditt självförsvar.
2009-07-23

  Lindalou
Underbara små limerickar. Ska läsa dem för min Emma sen.:-)
2009-07-23

  Larz Gustafsson VIP
Finurligt och fyndigt!
Tanken går till varulvsfilmen där Bela Lugosi blir skjuten i egenskap av varg men dör i egenskap av människa.
2009-07-23
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP