Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Förberedelser inför ceremoni


Bröllop i antågande



Jag låter slipsen hänga tillsammans med kostymen. Allt för att inte få den skrynklig. Jag kommer att bära in finkläderna i bilen och jag kommer att hänga upp dom i armstödet där dom ska hänga i sådär 55 mil. Det är planen. Jag funderar över om jag fått med mig allt och det har jag naturligtvis inte. Jag går igenom hur jag brukar klä på mig uppifrån och ner och jag inser att jag glömt att lägga ner finskorna. Där uppe! säger jag för mig själv när jag har sträckt på mig för att nå fram.

Jag öppnar väskan och lägger i och påminns om det shampoo som runnit ut ifrån förra resan. Det återstår inget annat än en mörk fläck men den ser sannerligen olycksbådande ut. Jag täcker över den med en handduk och tänker att det som inte syns det finns heller inte.

Jag hojar S:t Paulsgatan fram och kommer fram till skjortbutiken på Götgatan där det är rea och jag hittar en vit skjorta som jag såklart är tvungen att prova och den sitter fint tycker både jag och den kvinnliga expediten när jag catwalkar i provhytten. Aningen trång i halsen men så ska det vara inflikar den manliga expediten (jag har alltså två!) som är en tvärhand hög, har mörkt hår och ett par intelligenta glasögon.

Han undrar om jag ska vara gäst eller om jag ska ha en huvudroll på bröllopet och jag svarar att nog är jag en gäst som i det stora hela ska kunna luta mig tillbaka och bara avnjuta såväl mat som dricka. Läppja en maltwhiskey och låta vaniljglassen smälta i munnen medan jag lättar lite på slipsen och tar av mig kavajen. Så är det tänkt. Men allt det där sista tänker jag bara för mig själv.

Jag betalar och det fjäskas och slås in i papper och det är halva priset. Jag cyklar tillbaka och går in hos min favoritfrisör som snart inte får vara kvar på salongen som alltmer förvandlas till ett massageinstitut. Men han är bra. Han klipper och snackar inte så mycket och jag kan vandra i tankarna och se ut genom fönstret utan att fundera på att bli renrakad eller pottklippt. När han speglar min bakskalle hummar jag bara innan jag får av mig skynket och borstar av några strån som fastnat på mina byxor.

Önskar trevlig helg trots att det är torsdag och ger mig in på det folktomma systemet för att inhandla en liten whiskey som pappa Lofta ska få som tack för att vi får sova i en av hans stugor trots att det är högsäsong. Låser upp hojen och jonnar hem nöjd med mig själv. Sätter på plattan och kokar upp lite vatten.




Prosa (Novell) av JB Matanza
Läst 252 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-07-23 15:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

JB Matanza