Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Postulat

 

 

Bristerna på

etik och moral

gör att vår jord

är en jämmerdal.

 

 

 

 




Fri vers av © anakreon VIP
Läst 183 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-07-24 15:44

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  korpfjäder
Det finns alltid både etik och moral eftersom vi alltid förhåller oss till varandra på ett sätt som utformas av oss tillsammans. De sedvänjor vi bygger är vi själva ansvariga för - etik och moral är just de där sedvänjorna, det vi "kommer överens om" och som ska hjälpa oss att fungera tillsammans.
När man talar om avsaknad av etik och moral brukar man mena, att den egna känslan för vad som är rätt har kränkts av de rådande sedvänjorna, alltså att man själv inte är i fas med den moral eller etik man måste vara en del av.
Det kan i sin tur betyda, att man antingen ännu inte uppnått samhällets moraliska status - eller att man växt förbi, och förstått, att det vi tillsammans kan uppnå aldrig kan tangera det mål vi tillsammans eller var och en för sig ser som det optimala...
2009-07-25

  Gunnel André VIP
Nä, nu måste den uppkäftiga prästen protestera! Det beror allt på det du. Många befinner sig i Jämmerdalen just PÅ GRUND AV en hopplöst förlegad etik och moral som står i bjärt kontrast till sund medmänsklighet. Amen!
2009-07-24

  Carl O Andersson
Ja, men förtvivla ej. Slit för all del inte Ditt hår i förtvivlan. Skallighet kan inte göra sorgen mindre
2009-07-24

  walborg
Så talar en intelligent människa som har kontakt med sina djupaste känslor. Varmt tack.
2009-07-24
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP