Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Visst var det väl författaren Thorsten Jonsson som i sin uppmärksammade bok "Konvoj" (1943) skapade det sensuella uttrycket "hennes trekant av glittrande svärta"?


27/7: Namnsdagslimerick till Marta

 

 

"När jag var i Sparta" sa Marta

"så brukade jag ofta kvarta 

vid Eurotas strand.

Och, det hände ibland,

endast iklädd den här lilla svarta!"

 

 

 

 




Bunden vers (Limerick) av © anakreon VIP
Läst 283 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-07-27 09:09

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  korpfjäder
inte dumt alls, och den lilla svarta passar verkligen i alla möjliga och omöjliga situationer!
2009-07-28

  walborg
Urbra diktat!!! Och jag uppskattar så när författare anger källan för inspirationen. Viktigast förstås när det gäller text som inte presenteras som citat utan används i egna dikter här på sidan utan angivande av författaren. Tycker faktiskt att texter som presenterar en inspirationskälla vinner massor i värde för läsaren - man får både ock - vilken Du alltid är noga med, min gode vän och fina författare!
2009-07-27
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP