Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En text om min personliga bild av existens, enligt mig inte heller någon poesi, bara ord om tankar som under tiden jag skrev kom upp i mitt huvud.


Existens.

Existens. Vad innebär existens?
Hur vet "jag" att någon annan existerar, hur vet "jag" att "jag" existerar?
Allt är kanske bara en dröm, en dröm som likt alla andra ska dö.

I en dröm är alla jag känner helt olika sig själva men samtidigt likadana som de alltid varit.
Min dröms egna tolkning av allt.

Kanske är "verkligheten" en dröm. Och när drömmen dör med mig kommer jag att vakna, vakna till vad? Ännu en overklighet, ännu ett bissart påhitt.

Allt som vi tror finns är bara delar av övertygelsen. Miljontals motsatser som förstärker illussionen om andra icke existerande ting. Människors tolkningar, funderingar, och åsikter som inte finns.
Deras idéer är inget nytt. Det är något som alltid funnits där, i deras redan färdigställda tankar om ingenting, om allt.

Någon har placerat dem där med okända avsikter. Kanske avsikter att förstärka illussionen om existens? Så måste det vara.

Vad är du och vad är jag? Eller vem.
Frågorna har inget slut, därför har många gett upp hoppet om svaren.

Kanske finns varken frågor eller svar. Isåfall finns förmodligen ingenting.

Vi har fumlat i mörkret så länge att vi i hopp om ljuset skapat en egen bild av det vi tror finns.




Övriga genrer av Osmijeh
Läst 254 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-07-28 01:40



Bookmark and Share


  Tim Söderberg
Så sant, existensens dilemma.
2010-04-04

  peter markurth
detta är en modell= metodik, det fuinns flera
2009-07-28

  peter markurth
TILLVARON FÖRSTÅR SIG ALLTID SJÄLV UTIFRÅN SIN EGEN EXISTENS;ALLTSÅ MÖJLIGHETEN FÖR TILLVARON SJÄLV ATT VARA SIG SJÄLV ELLER ATT INTE VARA DET.DESSA MÖJLIGHETER HAR TILLVARON ANTINGEN SJÄLV VALT ELLER RÅKAT IN I ELLER OCKSÅ HAR DEN REDAN FRÅN BÖRJAN VUXIT UPP I DEM.EXISTENSEN AVGÖRS-I FORM AV UTNYTTJANDE ELLER FÖRSUMMELSE-ENBART AV RESPEKTIVE TILLVARO SJÄLV.EXISTENSFRÅGAN KAN ALDRIG REDAS UT ANNAT ÄN GENOM SJÄLVA EXISTERANDET.CITAT HEIDEGGER.
2009-07-28
  > Nästa text
< Föregående

Osmijeh
Osmijeh