Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


FIN FLICKA

en fin flicka är du

och mjuk som en vår

med persikokinder

och svart, vackert hår

du sitter på bussen

när juli tar slut

med blicken i fjärran

har sett dig förut

i tider som dessa

när råheten styr

blir du en prinsessa

ett gosäventyr

i drömmen jag drömde

fanns kyssen jag stal

scenariot jag gömde

vars makt är total

snart sveper oktober

oss in i sin död

och grönskande lönn ska

bli eldgul och röd

då står jag vid havet

så mäktigt och stort

och drömmer om allt det

som jag inte gjort

 

 

LARZ GUSTAFSSON    090728




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 260 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2009-07-28 10:40



Bookmark and Share


  * Ammi *
lite vemodig, drömsk och vacker!
2009-07-29

  Glensan
Vackra rimm med härligt flyt
och mycken känsla

Applåder
2009-07-29

  Erik L
En bra text i sin helhet.
Men det är i synnerhet avslutningen som jag tilltalas mycket av. Jag tillhör kategorien som drömmer om det jag aldrig gjort, och i synnerhet som det jag borde göra men aldrig gör...
2009-07-28

  anits VIP
Vackert längtansfullt, drömmande
2009-07-28

  Junitvillingen
Bitterljuvt om längtan & drömmar när sommarens sista månad närmar sig med stormsteg...
mycket bra poetat med rimord som sitter som en smäck och ger texten fint flyt!
2009-07-28

  Måna N. Berger
Mjukt och drömskt, som om dikten liksom sommaren vilar i en sista vemodsljuv aning..
2009-07-28
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP